annonce
Skeletter hænger ned fra træerne, edderkoppespind ”pryder” vinduerne, og græskar er blevet udhulet til skrækindjagende lamper. Halloween er over os!
Måske har I allerede brugt indmaden fra ”lamperne” til græskarsuppe, men hvis ikke, så har det britiske firma Discarded Spirits Co en opskrift på en græskar-cocktail, som vi bringer nedenfor.
Firmaet fremstiller selv spiritus men har også den mission at vise omverdenen, hvordan man kan forvandle diverse råvare- og madrester, der ellers bare skulle have været smidt ud, til lækre cocktails.
Og netop græskarkød fra Halloween – og i det hele taget græskar, som bare ikke bliver spist – ryger ifølge firmaet i store mængder i briternes skraldespande. Sidste år løb mængden af uspiste græskar op i 12 millioner.
Derfor mener Discarded Spirits Co, at en cocktail-opskrift med græskar er på sin plads.
Ingredienser:
200 g græskar
150 g sukker
100 ml kogende vand
½ tsk kanel
½ tsk allehånde
50 ml Discarded Banana Peel Rum (kan købes hos blandt andet Vin Med Mere)
20 ml limesaft
60 g hjemmelavet græskarblanding
Fremgangsmåde:
1. Forbered græskarret: Skræl og skær græskarkødet i tern, bag dem i ovnen i 25 minutter, indtil de er bløde.
2. Lav græskarblandingen: Bland de bagte græskartern med sukker, kogende vand, kanel og allehånde på en pande. Rør rundt, indtil sukkeret er helt opløst.
3. Lav cocktailen: Hæld 50 ml Discarded Spirits Banana Peel Rum, 20 ml limesaft og 60 g af den hjemmelavede græskarblanding i en shaker sammen med is. Shake kraftigt i et halvt minut, og sigt indholdet ned i et glas ad to omgange.
Tip: Græskarkernerne kan ristes til en sprød snack, som serveres sammen med cocktailen.
annonce