annonce
Der er mange veje til en placering i Guinness World Records. Nu har en whisky fra det skotske destilleri Johnson Reserve fået godkendt rekorden for ”den største variation af smagsaromaer i en whisky.”
Der er tale om en single malt whisky med navnet Ascension, der har været modnet i ikke mindre end 33 brugte fade – det ene efter det andet. Hvert fad har tidligere indeholdt anden vin eller spiritus, heriblandt mezcal, marsala, portvin, madeira, Pedro Ximenéz sherry, Rivesaltes og Armagnac, hvor hvert enkelt fad har afgivet smag og aroma til whiskyen.
Ascension har været 12 år undervejs, og en del af tiden er gået med at finde frem til rækkefølgen af de 33 fade.
Rækkefølgen var vigtig
Et fad afgav fx en nøddeagtig aroma, et anden bidrog med røgede toner, et tredje gav frugtsødme osv. Og det gjaldt om, at hver enkelt aroma kunne gøre sig bemærket i den færdige whisky uden at overdøve den samlede smagsprofil. Det var her, det med rækkefølgen, kom ind i billedet.
For at kunne øge forståelsen for, hvilken smagspåvirkning, de enkelte fade gav whiskyen, samarbejdede destilleriet med flere forskellige aromalaboratorier.
Der er kun fremstillet 40 flasker af Ascension, og der vil blive trukket lod blandt potentielle købere, om muligheden for at købe en flaske. Prisen opgives kun, hvis man vinder i lodtrækningen.
Man kan læse mere om whiskyen – og om, hvordan man kan komme i betragtning til en flaske – ved at klikke her.
annonce