Nyheder

En Halloween cocktail

Lav en cocktail ud af græskarkødet fra de skrækindjagende lygtemænd...

annonce

En Halloween cocktail

Del artiklen

Skeletter hænger ned fra træerne, edderkoppespind ”pryder” vinduerne, og græskar er blevet udhulet til skrækindjagende lamper. Halloween er over os!
Måske har I allerede brugt indmaden fra ”lamperne” til græskarsuppe, men hvis ikke, så har det britiske firma Discarded Spirits Co en opskrift på en græskar-cocktail, som vi bringer nedenfor.
Firmaet fremstiller selv spiritus men har også den mission at vise omverdenen, hvordan man kan forvandle diverse råvare- og madrester, der ellers bare skulle have været smidt ud, til lækre cocktails.
Og netop græskarkød fra Halloween – og i det hele taget græskar, som bare ikke bliver spist – ryger ifølge firmaet i store mængder i briternes skraldespande. Sidste år løb mængden af uspiste græskar op i 12 millioner.
Derfor mener Discarded Spirits Co, at en cocktail-opskrift med græskar er på sin plads.

Ingredienser:

200 g græskar
150 g sukker
100 ml kogende vand
½ tsk kanel
½ tsk allehånde
50 ml Discarded Banana Peel Rum (kan købes hos blandt andet Vin Med Mere)
20 ml limesaft
60 g hjemmelavet græskarblanding

Fremgangsmåde:


1. Forbered græskarret: Skræl og skær græskarkødet i tern, bag dem i ovnen i 25 minutter, indtil de er bløde.
2. Lav græskarblandingen: Bland de bagte græskartern med sukker, kogende vand, kanel og allehånde på en pande. Rør rundt, indtil sukkeret er helt opløst.
3. Lav cocktailen: Hæld 50 ml Discarded Spirits Banana Peel Rum, 20 ml limesaft og 60 g af den hjemmelavede græskarblanding i en shaker sammen med is. Shake kraftigt i et halvt minut, og sigt indholdet ned i et glas ad to omgange.

Tip: Græskarkernerne kan ristes til en sprød snack, som serveres sammen med cocktailen.

 

Der drikkes champagne og spises østers i lange baner i maleriet "Le Déjeuner d'huîtres" af Jean-Francois de Troy fra 1735.

Champagne og østers er ren umami!

28. december 2024
La Rencontre fra Château la Piolette.

Bordeaux-vin tilsat rom

28. december 2024
Mousserende vin bliver en del af appellationen

Mousserende vin bliver en del af appellationen

11. december 2024
Et billede fra den nye dokumentarfilm om Jumillas gamle vinstokke.

Jumilla ramt af langvarig tørke

1. november 2024
En forårsdag i Lauduns smukke vinlandskab.

Ny cru i Rhône

7. oktober 2024
Fra videoen på TikTok, hvor flasker med Petrus bruges til den spanske drik sangria.

Sangria lavet med Petrus!

7. oktober 2024

annonce