annonce
En flaske mousserende vin skal som bekendt åbnes med et suk, ved at man lirker proppen op, og ikke ved at lade proppen springe ud af flaskehalsen.
Alligevel er der stadig mange, der lader proppen springe, og ud over den fare, det medfører for omgivelserne, ryger der også i gennemsnit 35,8 ml af den gode vin med i købet. Det viser en undersøgelse foretaget af supermarkedskæden Aldi blandt briter, der drikker mousserende vin.
Undersøgelsen, der havde form af en rundspørge, viser også, at 76% af de briter, der drikker boblevine, lader proppen springe.
Nedenfor bringer vi yderligere nogle resultater fra undersøgelsen.
Flere bobler ved at ryste flasken
* De mange sjatter, der ryger med ud for hver flaske mousserende vin, briterne åbner ved at lade proppen springe, beløber sig til i alt 426.100 liter årligt – eller 568.134 flasker. Det er nok boblevin til at fylde hele 2000 badekar med.
* En ud af hver sjette brite ryster flasken med mousserende vin før åbning, og ud af dem er de 55% overbeviste om, at rysteturen giver flere bobler i glasset.
* Ifølge rundspørgen indrømmer ligeledes 55% af de adspurgte briter, at de er nervøse for at åbne en flaske mousserende vin, hvorfor halvdelen af dem spørger andre, om de vil overtage tjansen.
* 48% af deltagerne i undersøgelsen tilkendegav, at de kommer med en “wow” lyd, når proppen springer ud af flaskehalsen.
annonce