annonce

Vin laves på druer og chokolade på kakaobønner. Sådan har det altid været, men nu er der kommet et alternativ til almindelig chokolade, som er lavet på druekerner.
Kernerne gæres sammen med solsikkekerner via en proces, der minder lidt om den, man bruger til ølfremstilling.
Dernæst ristes kernerne og males til pulver, som blandes med mælk, sukker og vegetabilsk fedt til en cremet, blød masse med udseende og smag af chokolade.
Produktet, som har fået navnet ChoViva, er opfundet af et tysk firma, Planet A Foods, som netop producerer alternativer til almindelige fødevareingredienser.
Firmaet har indgået kompagniskab med chokoladeproducenten Abtey i Alsace, der op til påske lancerede påskeæg, harer, høns osv., lavet i de samme støbeforme, som firmaets traditionelle chokoladefigurer. Flere supermarkedskæder i Frankrig – heriblandt Lidl og Carrefour – har allerede fået ChoViva-chokoladen med i sortimentet.
Bæredygtigt og billigere
Men hvorfor i alverden fremstille et chokoladelignende produkt, når man kan få den ægte vare på kakaobønner? Svaret er bæredygtighed og nedskæring af CO2-udslippet. Der udledes selvsagt mere CO2, når kakaoen skal fragtes langvejs fra, end når ingredienserne findes lige rundt om hjørnet.
Ifølge Planet A Foods er CO2-aftrykket af ChoViva kun en tiendedel af den ægte chokolades. Derudover er en plade ChoViva også billigere end en tilsvarende plade chokolade.
Man kan læse mere om ChoViva (på fransk) ved at klikke her.
annonce