Folk og vin

Carlo Ferrini

Læs om en af Italiens mest berømte vinmagere...

Carlo Ferrini

Del artiklen

Carlo Ferrini (f. 1954) er en af Italiens mest berømte vinmagere og vinkonsulenter. Han voksede op i Firenze, hvor han i 1978 tog sin afgangseksamen som ønolog ved Facoltà di Scienze Agrarie dell’Università.
Snart efter fik han job hos vinrådet i Chianti Classico, og i 1986 blev han udnævnt til vinrådets tekniske direktør. En af hans mærkesager på denne post var at øge kvaliteten af Sangiovese-druen, Toscanas berømte rødvinsdrue. Og det gjorde han blandt andet via et særligt projekt, hvor det gjaldt om at udvælge de bedste kloner til brug i vinmarkerne.
I 1992 forlod Carlo Ferrini sit job til fordel for en karriere som vinkonsulent. Første kunde var Castello del Terriccio, og siden da er porteføljen udvidet til at omfatte mere end tyve vingårde i Toscana – samt et par i Piemonte og på Sicilien. Det er vingårde, der i dag – takket være hans ekspertise – fremstiller nogle af Italiens mest berømte vine. Porteføljen tæller blandt andet Polizziano, Barone Ricasoli og Casanova di Neri.
Carlo Ferrini har ikke sin egen genkendelige vinstil – ligesom fx hans berømte franske kollega, Michel Rolland. Hans mål er at skabe terroir-baserede vine, hvor de enkelte vingårdes vine får deres helt eget udtryk.
I den anerkendte italienske vinguide Gambero Rosso er Carlo Ferrini i dag den italienske vinkonsulent, der tegner sig for flest vine med de optimale ”tre røde glas”. Selv samme guide udnævnte ham til ”årets vinmager” i år 2000, og det samme gjorde det amerikanske vinmagasin Wine Enthusiast i 2008.
Ud over at være konsulent fremstiller Carlo Ferrini også vin sammen med sin datter, Bianca, under navnet Giodo.

Kort om personen

Navn:

Carlo Ferrini

Profession:

Vinproducent

Lokation:

Italien