annonce
Toscana er kendt for sin rød- og hvidvin. Men faktisk har en del af de toskanske vinproducenter i årtier også fremstillet mousserende vin. Den har bare ikke været omfattet af appellationen Toscana IGT.
Nu har appellationens vinråd imidlertid vedtaget, at også boblevinene må få et Toscana IGT på etiketten. Og det gælder såvel de vine, der fremstilles efter champagne-metoden med anden gæring på flaske, som dem, hvor gæringen foregår i en tank (charmat-metoden).
Stigende efterspørgsel
At vinrådet har taget dette skridt skyldes ikke mindst, at der er en stigende efterspørgsel på italienske mousserende vine, og så er det jo vigtigt at højne deres image.
Der er dog ifølge Wein.plus stadig et stykke vej, til at den endelige godkendelse er i hus. Der er allerede indsendt en ansøgning til det italienske landbrugsministerium, og når det (forhåbentlig) har givet sin godkendelse, skal ændringen endeligt godkendes på EU-plan.
Men det er nærmest en formsag, og Toscanas vinråd regner med, at vinproducenter, der fremstiller mousserende vin, vil kunne sætte et IGT på etiketten fra og med årgang 2025.
Appellationen omfatter hele 1500 producenter, der til sammen fremstiller cirka 96 millioner flasker vin årligt.
Stadig mindre champagne i glassene
Champagne og østers er ren umami!
Bordeaux-vin tilsat rom
Mousserende vin bliver en del af appellationen
Han har købt de 18 Bourgogne-skilte
Besøg fra Château Cheval Blanc
En vinkælder til en værdi af 34 mio. kr.
Jumilla ramt af langvarig tørke
Vrede over LVMH køb
Sangria lavet med Petrus!
Champagne kan bryde lydmuren
annonce