Folk og vin

Morten Brink Iwersen

Læs om en journalist med passion for vin, der i dag er medejer af Frederiksdal Kirsebærvin.

Morten Brink Iwersen

Del artiklen

Morten Brink Iwersen (f. 1977) er uddannet journalist, arbejder blandt andet på DR og ejer kommunikationsfirmaet Tramontane. Lidenskaben er ubetinget vin. En lidenskab, der tog fart efter gymnasiet, hvor han boede i Languedoc og arbejdede på flere vingårde.
Siden da er fritiden gået med vinimport, vinforedrag, vinartikler og en vinbog, ’Vinene fra Languedoc-Roussillon’ (sammen med Søren Juhl, Gads Forlag 2005). Blandt andet har han anmeldt vin, restauranter og cafeer i 24timer, Nyhedsavisen og Politiken og skrevet flere artikler om vin og mad for magasinet Gastro. Senest er han medvært på DR2’s vin-politiske serie “Skål for Europa?”, hvor han sammen med tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen tager ud for at se Europa i øjnene og se, om der er noget at skåle for.
Ellers har Morten Brink Iwersens vinøse interesse fokuseret på det gamle danske Stevnsbær – det aromafyldte kirsebær, som frugtforskere har kaldt “Nordens Drue”.
I 2006 mødte han tilfældigt Harald Krabbe, der ejer Frederiksdal Gods på Lolland. Her gror der kirsebær på store marker, og Morten Brink Iwersen blev fascineret af de røde bær.
Under en frokost nævnte Harald Krabbe, at han ville rykke alle kirsebærtræerne op med rode og så hvede i stedet. Men Morten Brink Iwersen protesterede vildt. Han så nogle muligheder, og sammen med Harald Krabbe og kokken Jan Friis-Mikkelsen begyndte han at eksperimentere med kirsebærrene. Efter tre år og utallige forsøg med at parre det danske bær med sydeuropæiske vintraditioner var Frederiksdal Kirsebærvin skabt.
I dag er firmaet Frederiksdal Kirsebærvin, som han er medejer af, suverænt Danmarks største vinproducent, og vinenes kvalitet er anerkendt langt ud over Danmarks grænser.
– Vi havde tre mål, da vi begyndte kirsebærprojektet, fortæller han. – Vi ville fremstille verdens bedste kirsebærvin. Vi ville skabe liv og aktivitet på godset, og vi ville vise dansk landbrug, at man godt kan satse på kvalitet og forarbejdning på stedet, i stedet for hovedløst at satse på bulk-produktion.
– Det meste er faktisk allerede lykkedes, fastslår Morten Brink Iwersen.
Adresse: Tramontane, Havreholmen 34, 5 th, 1561 København V, tlf.: 23 43 00 49, e-mail: morten@tramontane.dkwww.tramontane.dk.

 

Personligt om personligheden

Navn:

Morten Brink Iwersen

Profission:

Journalist og vinproducent

Lokation:

Danmark