Klaus Rune Hansen (f. 1968) er vokset op i Odder og blev oprindelig uddannet som psykolog og senere som akademiøkonom fra Eksport Akademiet i Århus.
I 1993 bosatte han sig i Sydfrankrig – og det er her, man finder ham den dag i dag.
I mange år har han drevet et reklamebureau, Drakkar, i Gallargues-le-Montueux, hvor et team på femten medarbejdere arbejdede både kreativt og med projektstyring af vinmærker hos flere store franske vinfirmaer og foreninger. Blandt kunderne var Groupe Boisset, Frères Castel, Gérard Bertrand, Arrogant Frog, Domaine Jean Claude Mas, Inter Rhône og Vins de Provence.
Efter mange år med vinøse kunder fik Klaus Rune Hansen selv lyst til at prøve kræfter med jobbet som vinproducent. Siden da er han blevet selvstændig vinproducent og har i dag 350 hektar vinmarker i et af nutidens mest populære franske vindistrikter, Languedoc-Roussillon.
Vinmarkerne befinder sig primært i den nordlige del af Corbières-regionen nær Narbonne, men mange af vinene adlyder den bredere klassifikation “Pays d’Oc”, der giver mere frihed til leg med druer og metoder hos producenten. Klaus Rune Hansen fremstiller her en række forskellige vinmærker – blandt andet mærkerne French Bouledogue og Signature Chef.
Signature Chef er et helt unikt samarbejde mellem danske kokke (Dak Wichangoen og Claus Holm) og Klaus Rune Hansen, og målet er at fremstille en serie gourmetvine.
Den danske vinproducent har endnu en passion ud over vin – nemlig kunst. Han er kunstmaler og udstiller sin kunst i mange europæiske byer (Madrid, Paris, Milano, Montpellier mv).
Senest – i oktober 2023 – udstiller han en kunstkollektion i Metroen i Paris.
Adresse: Wines and Brands, 257, chemin du Mas Nègre, 34970 Lattes, Frankrig, tlf.: (+33) (0) 6 07 71 20 36, e-mail: klaus@winesandbrands.com, www.winesandbrands.com.
Personligt om personligheden
Navn:
Klaus Rune Hansen
Profission:
Vinproducent
Lokation:
Frankrig