Klaus E. Prüfer (f. 1944) er vokset op omgivet af vinmarker i det tyske Rheingau. Og det var også her, han blev uddannet fransk kok på vinslottet Schloss Reinhartshausen.
Hans kokkeeksamen blev suppleret med videreuddannelser på hotelskoler i Tyskland og Schweiz, hvorefter han stod til søs som steward på flere internationale krydstogtsskibe. I løbet af de næste fem år blev det også til et kokke-job på Hotel Ritz i Paris og receptionsarbejde i førende hoteller i London, Madrid og Rom.
I 1970 kom Klaus E. Prüfer til Danmark, hvor han fik job som receptionist på Hotel d’Angleterre. Dernæst blev han kontorchef hos Safari-bureauet Jørgen Bitsch i Rønde og så eksportchef for ØK/Ebeltoft.
I 1979 slog han dørene op for Ebeltoft Vinimport, der snart blev udvidet med Den Jyske Vinskole – et rejseselskab, der lagde ud med busture for vininteresserede grupper til Mosel og Rhinen. I dag omfatter vinrejserne hele verden, og målet for turene er at formidle vin og madkultur til alle – såvel kendere som novicer. Rejserne i vinens verden har fået følgeskab af spændende årlige kultur- og oplevelsesrejser – der dog altid ledsages af god vin og mad.
I år har vinskolen eksisteret i 40 år og har i alt arrangeret 300 forskellige rejser, der alle så afgjort er luksuriøse.
Klaus E. Prüfer deltager altid selv i rejserne, og hvis han ikke mener, at vinkortet i en af restauranterne på turen lever op til hans kvalitetskrav, kan han godt finde på selv at tage vinene med.
40-års jubilæet bliver fejret med en arrangeret jordomrejse, der er den foreløbige krone på værket.
Klaus E. Prüfer, der i 1981 fik det blå stempel som vindocent i Tyskland, har også gennem de sidste 20 år holdt foredrag for COOP’s kunder og arrangeret studieture for uddelerne.
Adresse: Den Jyske Vinskole, Villa Sundblik, Drasbeksgade 9-9A, Kolid, Syddjurs, tlf.: 86 39 17 22 / 21 83 69 85, email: pruefer@denjyskevinskole.dk, www.denjyskevinskole.dk.
Personligt om personligheden
Navn:
Klaus E. Prüfer
Profission:
Rejsearrangør og foredragsholder
Lokation:
Danmark