annonce
Ligesom i dag dyrkede og nød man vin for flere tusinde år siden, og med jævne mellemrum dukker der vidnesbyrd op af jorden om større eller mindre vinhuse og vinbarer.
De fleste fund kan forbindes til datidens udstrakte Romerrige, for hvis der var nogen, der var glade for at dyrke og drikke vin, så var det oldtidens romere.
Nu har spanske arkæologer fra universitetet Jaume I i Castelló gjort et interessant fund – denne gang ud for byen Burriana i Castellón i Nordspanien. Og Spanien var som bekendt også en del af Romerriget.
Plantede i fordybninger i jorden
Ud over en vingård har arkæologerne også fundet udgravede fordybninger i jorden, hvori man har plantet vinstokkene, så de har været delvist beskyttet mod kraftig blæst fra havet, der ligger som nabo til vingården. Fordybningerne er placeret i parallelle rækker, og med 2,5 m’s mellemrum, og de er mellem 1 og 1,3 m brede.
Denne dyrkningsmetode er beskrevet af oldtidens romerske forfattere, heriblandt Columella og Plinius.
På det spanske universitet er man begejstret over fundet, da det er sjældent, man har fundet beviser i Spanien på oldtidens vindyrkning og -fremstilling.
Ifølge Wein.plus er målet at åbne udgravningsområdet for publikum.
Stadig mindre champagne i glassene
Champagne og østers er ren umami!
Bordeaux-vin tilsat rom
Mousserende vin bliver en del af appellationen
Han har købt de 18 Bourgogne-skilte
Besøg fra Château Cheval Blanc
En vinkælder til en værdi af 34 mio. kr.
Jumilla ramt af langvarig tørke
Vrede over LVMH køb
Sangria lavet med Petrus!
Champagne kan bryde lydmuren
annonce