Folk og vin

Carsten Cesar

Læs om en mand, der tog turen fra opvasker i en restaurant over sommelier til sælger i et vinimportfirma.

Carsten Cesar

Del artiklen

Carsten Cesar (1991) er vokset op på Bornholm, og det var også her, han i 2008 fik job som opvasker i top-restauranten Kadeau.
Han gik fint i spænd med køkkenchefen Nikolaj, som lærte den interesserede opvasker basale ting om vin – som fx, at man i Bourgogne dyrker Chardonnay og i Tyskland Riesling. Snart lærte Carsten Cesar også at smage på mad og vin og at træne sine smagsløg, og det blev startskuddet til en karriere inden for vinens verden. Han begyndte at arbejde som tjener i restauranten – et job, han bestred de næste syv år.
Senere blev tjeneruddannelsen suppleret med en uddannelse som sommelier på Vinakademiet i Valby, og arbejdsmæssigt gik turen fra Kadeau på Bornholm til restauranten af samme navn i København, hvor han var at finde på de bonede gulve fra 2012 til 2015.
Dernæst var han med titel som chefsommelier med til at bygge den dengang nyåbnede gourmetrestaurant Taller op fra grunden af.
I 2016 gik turen videre til endnu en af de københavnske top-restauranter, nemlig den et-stjernede Michelinrestaurant Formel B. Og her har han været både restaurantchef og chefsommelier indtil maj 2019, hvor han blev ansat som sælger hos vinimportfirmaet Laudrup Vin & Gastronomi.
Nu er han så i fuld gang med sælge vin til de mange restauranter, han selv elsker at spise hos i København – samt til restauranter på Fyn og (selvfølgelig) på Bornholm, hvor han har trådt sine første skridt i restaurantbranchen.
Privat bor Carsten Cesar sammen med sin kæreste, Jenny, på Frederiksberg. Fritiden bruger han på familie og venner, fodbold på hobbyplan og så selvfølgelig på god mad og vin.
Adresse: Laudrup Vin & Gastronomi, Mileparken 13, 2740 Skovlunde, tlf.: 44 84 80 86, mobil: 30 70 48 44, e-mail: carsten.cesar@laudrupvin.dkwww.laudrupvin.dk.

 

Personligt om personligheden

Navn:

Carsten Cesar

Profission:

Vinsælger

Lokation:

Danmark