annonce

For at en vin må kaldes for alkoholfri vin på etiketten, skal den først være fremstillet på almindelig vis, hvorefter man via forskellige metoder fjerner alkoholen. Det er denne omstændelige proces, der gør, at alkoholfri vin ofte er forholdsmæssig dyr i forhold til almindelig vin.
Alligevel griber trenden for alkoholfri vin om sig, og i 2024 gjorde det første anlæg til af-alkoholisering af vin sit indtog i det ellers så traditionelle Bordeaux.
Anlægget blev erhvervet af vinkooperativet Bordeaux Families, og der er tale om et såkaldt vakuumdestillationsapparat til 2,5 millioner euro (cirka 19 mio. kr.) med en kapacitet på 30.000 hektoliter vin årligt.
Torres udvider produktionen
Nu har også den berømte spanske vinproducent Familia Torres ifølge Wein.plus meddelt, at man vil opføre et vineri udelukkende med det formål at fremstille alkoholfrie vine.
Torres har allerede sendt en serie alkoholfrie vine på markedet med navnet Natureo, og producenten forventer en stigning i salget af vinene på hele 20% i 2025. Derfor det nye vineri, så produktionen kan udvides betydeligt.
Vineriet, som forventes færdigopført i 2026, har et budget på 6 mio. euro (cirka 45 mio. kr.), og det kommer til at ligge ved Torres’ vinhus i Pacs del Penedès i Catalonien.
Hos det spanske vinhus anvender man en anden metode til af-alkoholisering af vinen, nemlig Spinning Cone. Hvordan denne metode virker, viser en lille film på YouTube fra verdens største producent af Spinning Cone-systemet, ConeTech.


















Til kamp mod “tør januar”













Stadig mindre champagne i glassene




Champagne og østers er ren umami!


Bordeaux-vin tilsat rom
















Mousserende vin bliver en del af appellationen









Han har købt de 18 Bourgogne-skilte































Jumilla ramt af langvarig tørke












































Vrede over LVMH køb





Sangria lavet med Petrus!









Champagne kan bryde lydmuren


































































annonce