annonce
I ni generationer var Bourgognehuset Bouchard Père & Fils i familien Bouchards eje. Vinhuset, der er blandt Bourgognes ældste, blev grundlagt i 1731 af en tøjfabrikant med næse for vin. Først i 1775 begyndte familien at opkøbe vinmarker, og i dag ejer Bouchard Père & Fils hele 130 hektar marker, hvilket gør vinproducenten til en af Bourgognes største. En betydelig del af vinstokkene befinder sig i nogle af distriktets højt skattede premier cru og grand cru vinmarker.
Lige siden vinhuset blev grundlagt, har familien Bouchard også drevet en négociantvirksomhed. En négociant er en vinkøbmand, men i Bourgogne har betegnelsen siden 1700-tallet ligeledes omfattet produktion af vin på druer fra de mange vinbønder, der ikke selv har råd til at fremstille vin.
I 1995 solgte familien Bouchard både vinhuset og négociantfirmaet til champagneproducenten Henriot. Og for to år siden, da Artémis Domaines købte Henriot, fulgte Bouchard Père & Fils med i købet.
Artémis Domaines ejer i forvejen en lang række eksklusive vinhuse, og nu har man gjort alvor af det skridt, som man sagde, man ville tage, ved erhvervelsen af Bouchard Père & Fils.
Slut med négociantvirksomheden
Artémis Domaines har ifølge Wein.plus lukket og slukket for Bouchard Père & Fils’ gamle négociantvirksomhed, der faktisk udgjorde 60% af den vin, Bourgognehuset satte til salg hvert år. Fremover vil man udelukkende koncentrere sig om vinhusets egne marker og vine. Og det betyder, at man går fra en årlig produktion på cirka 2 millioner flasker vin til kun 500.000 flasker.
Det giver Artémis Domaines mulighed for fuldt ud at koncentrere sig om vinhusets egne marker og vine, kæle for detaljerne og højne kvaliteten.
I Bourgogne er der tradition for – ligesom i Bordeaux – at sælge den nye årgang vin “en primeur”, hvilket vil sige, mens den stadig ligger og fadmodner.
Det går man også væk fra, når det gælder Bouchard Père & Fils. Fremover bliver vinene først frigivet til salg, når de er tappet på flasker.
























Til kamp mod “tør januar”













Stadig mindre champagne i glassene




Champagne og østers er ren umami!


Bordeaux-vin tilsat rom
















Mousserende vin bliver en del af appellationen









Han har købt de 18 Bourgogne-skilte































Jumilla ramt af langvarig tørke












































Vrede over LVMH køb





Sangria lavet med Petrus!









Champagne kan bryde lydmuren


































































annonce