annonce
Hvert år venter flere tyske vinproducenter spændt på, om termometret når ned på under minus 7 grader. Det er et magisk tal, for sker det, så kan man høste druer til Eiswein – Tyskland berømte søde hvidvin.
Ofte skal man op om natten, have pandelamperne på, hvorefter turen går ud til vinmarkerne for at høste de frosne druer, der har fået lov til at hænge på vinstokkene i ekstra lang tid.
Når vandet i druerne fryser frigives kun den søde most under presningen. Eiswein er en delikatesse, som der selv i gode høstår kun fremstilles relativt få flasker af.
I de seneste mange år har der været langt mellem, at det har været muligt at fremstille Eiswein. Det er simpelt hen ikke blevet koldt nok om vinteren. Men sidste år kom der flasker af den søde vin på markedet. Og i år melder den tyske vinproducentforening Deutsche Weine om endnu et år med Eiswein – i hvert fald i visse områder af Tyskland.
Flere vinhuse end i 2023
Flere vinproducenter i Franken høstede druer til Eiswein tidligt om morgenen d. 28. december. Hvis det var sket d. 24. december, kunne producenterne sætte et “Weihnacht” (juleaften) på etiketten, og en sådan “jule-Eiswein” koster altid en del mere.
Også i Rheinland-Palatine, der før 1995 hed Rheinpfalz, og som er Tysklands næst største vinregion, forbereder man sig på høsten af de frosne druer.
Her har 50 vinhuse registreret i alt 42 hektar vinmarker til Eiswein-høsten. Hvert år skal de tyske vinproducenter nemlig registrere, hvor stort et areal, de afsætter til Eiswein – om noget overhovedet. I år er der ti vinhuse flere end sidste år, der har meldt sig under fanerne.
Stadig mindre champagne i glassene
Champagne og østers er ren umami!
Bordeaux-vin tilsat rom
Mousserende vin bliver en del af appellationen
Han har købt de 18 Bourgogne-skilte
Besøg fra Château Cheval Blanc
En vinkælder til en værdi af 34 mio. kr.
Jumilla ramt af langvarig tørke
Vrede over LVMH køb
Sangria lavet med Petrus!
Champagne kan bryde lydmuren
annonce