annonce
Vi ville ikke kunne drikke, øl og spiritus, hvis ikke det var fordi, vores abelignende forfædre havde udviklet det protein, der skal til for at nedbryde alkohol. Og at de gjorde det og dermed kunne tolerere alkohol, er højst sandsynligt årsagen til at menneskeracen overlevede.
Det påstår to britiske forskere, Kim Hockings og Romin Dunbar, og påstanden har de foreviget i deres bog, ”Alcohol and Humans: A Long and Social Affair”.
For 10 millioner år siden var der en indædt kamp for overlevelse mellem flere forskellige abe-populationer. Der var simpelt hen ikke føde nok – føde, som hovedsageligt bestod af umodne frugter.
Aberne var ikke i stand til at spise overmodne frugter, som jo befinder sig i en gærende tilstand og dermed indeholder alkohol – dog kun 1-4%. Altså lidt som en meget svag øl.
De næringsrige overmodne frugter
Men nogle af aberne – dem, der udviklede sig til vores forfædre – udviklede dette protein til nedbrydelse af alkohol, og kunne dermed også spise de overmodne frugter, der indeholder flere kalorier end de umodne. Og det var denne ekstra ernæringskilde, der ifølge bogen gjorde, at de undgik udryddelse – i modsætning til de andre aber.
I dag kan vores nærmeste ”abe-ophav”, chimpanser og gorillaer, således tåle alkohol.
Bogen, som fortæller om alkoholforbruget helt op til nutiden, kan blandt andet købes hos Amazon.com for 65 dollars (cirka 465 kr.) plus forsendelse. Eller downloades til Kindle.
Stadig mindre champagne i glassene
Champagne og østers er ren umami!
Bordeaux-vin tilsat rom
Mousserende vin bliver en del af appellationen
Han har købt de 18 Bourgogne-skilte
Besøg fra Château Cheval Blanc
En vinkælder til en værdi af 34 mio. kr.
Jumilla ramt af langvarig tørke
Vrede over LVMH køb
Sangria lavet med Petrus!
Champagne kan bryde lydmuren
annonce