Nyheder

Derfor kan vi tåle alkohol

Hvis ikke det var for vores abe-lignende forfædre, ville vi ikke kunne drikke vin...

annonce

Derfor kan vi tåle alkohol

Del artiklen

Vi ville ikke kunne drikke, øl og spiritus, hvis ikke det var fordi, vores abelignende forfædre havde udviklet det protein, der skal til for at nedbryde alkohol. Og at de gjorde det og dermed kunne tolerere alkohol, er højst sandsynligt årsagen til at menneskeracen overlevede.
Det påstår to britiske forskere, Kim Hockings og Romin Dunbar, og påstanden har de foreviget i deres bog, ”Alcohol and Humans: A Long and Social Affair”.
For 10 millioner år siden var der en indædt kamp for overlevelse mellem flere forskellige abe-populationer. Der var simpelt hen ikke føde nok – føde, som hovedsageligt bestod af umodne frugter.
Aberne var ikke i stand til at spise overmodne frugter, som jo befinder sig i en gærende tilstand og dermed indeholder alkohol – dog kun 1-4%. Altså lidt som en meget svag øl.

De næringsrige overmodne frugter

 Men nogle af aberne – dem, der udviklede sig til vores forfædre – udviklede dette protein til nedbrydelse af alkohol, og kunne dermed også spise de overmodne frugter, der indeholder flere kalorier end de umodne. Og det var denne ekstra ernæringskilde, der ifølge bogen gjorde, at de undgik udryddelse – i modsætning til de andre aber.
I dag kan vores nærmeste ”abe-ophav”, chimpanser og gorillaer, således tåle alkohol.
 Bogen, som fortæller om alkoholforbruget helt op til nutiden, kan blandt andet købes hos Amazon.com for 65 dollars (cirka 465 kr.) plus forsendelse. Eller downloades til Kindle.

Der drikkes champagne og spises østers i lange baner i maleriet "Le Déjeuner d'huîtres" af Jean-Francois de Troy fra 1735.

Champagne og østers er ren umami!

28. december 2024
La Rencontre fra Château la Piolette.

Bordeaux-vin tilsat rom

28. december 2024
Mousserende vin bliver en del af appellationen

Mousserende vin bliver en del af appellationen

11. december 2024
Et billede fra den nye dokumentarfilm om Jumillas gamle vinstokke.

Jumilla ramt af langvarig tørke

1. november 2024
En forårsdag i Lauduns smukke vinlandskab.

Ny cru i Rhône

7. oktober 2024
Fra videoen på TikTok, hvor flasker med Petrus bruges til den spanske drik sangria.

Sangria lavet med Petrus!

7. oktober 2024

annonce