annonce
Det er ikke helt let at være vinproducent i Bordeaux i disse år – medmindre man ejer et af de førende og berømte vinslotte.
Distriktet lider som bekendt – ligesom mange andre distrikter i Frankrig – under en større vinsø, hvorfor myndighederne i samarbejde med vinproducenterne er godt i gang med at nedlægge en del af vinmarksarealet.
For en del producenter er det ikke længere rentabelt at dyrke vin. Nogle opgiver, mens andre går mere innovative veje. Det sidste gælder blandt andet Fabien Pougeard, der ejer Château la Piolette i Plan-sur-Garonne i den store brede appellation Bordeaux AOC. Ud over at have en meget bred palet af vine – fra de helt lette rødvin på 11% til de lidt kraftigere – har han nu også lanceret et ret opsigtsvækkende produkt: En rødvin på Merlot tilsat 40% hvid rom fra Martinique.
Også en hvidvin med rom
La Rencontre (mødet) kalder Fabien Pougeard sin nyskabelse, og som en prøveballon har han kun fremstillet 100 flasker af årgang 2024. De er blevet revet væk og har vundet anerkendelse hos både sommelierer og vinhandlere. Så næste år øger Pougeard produktionen – og fremstiller desuden også en hvidvin tilsat hvid rom.
Rommen tilsættes under gæringen, hvorved alkoholindholdet når op på 21,3%.
Pougeard anbefaler, at man drikker vinen ved stuetemperatur som en apéritif eller som en after-dinner drink.
Som han har udtalt til Vitisphere, så er det ikke let at markedsføre Bordeaux-vin i disse år, så det gælder om at tænke kreativt og producere nye produkter.
– Der er så mange muligheder for at være innovativ, og vi vil gerne vise, at vi i Bordeaux kan rigtig mange andre ting end at fremstille almindelig vin, lyder det fra Pougeard.
Stadig mindre champagne i glassene
Champagne og østers er ren umami!
Bordeaux-vin tilsat rom
Mousserende vin bliver en del af appellationen
Han har købt de 18 Bourgogne-skilte
Besøg fra Château Cheval Blanc
En vinkælder til en værdi af 34 mio. kr.
Jumilla ramt af langvarig tørke
Vrede over LVMH køb
Sangria lavet med Petrus!
Champagne kan bryde lydmuren
annonce