annonce
Der er eksempler på, at både Bordeaux-vin og whisky er blevet sendt på rumfart for så bagefter at blive analyseret eller måske solgt som “rum-vin” – til en lidt ekstra høj pris, nu hvor indholdet har været ude at vende i rummet.
Men en flaske “rum-sake” til 100 millioner Yen (cirka 4,6 mio. kr.) lyder lidt rigeligt voldsomt – især i betragtning af, at flasken med saken kun er på 10 cl!
Det er det japanske bryggeri Asahi Shuzo, der ifølge Kyodo News og CNN har offentliggjort “projekt rum-sake”, hvor saken, som den første nogensinde, vil blive fremstillet i rummet, på den internationale rumstation ISS. Ifølge bryggeriet vil vægtløsheden i rummet højst sandsynligt påvirke gæringen.
Sake på rum-gær
I første omgang vil Asahi Shuzo foretage gæringen i omgivelser, der svarer til dem på ISS. Hvis man er 100% tilfreds med resultatet, går man videre med projektet og frigiver den lille flaske med saken i løbet af 2025. Gad vide, om bryggeriet kan få den solgt…
Asahi Shuzo er ikke det første japanske sakebryggeri, der går “rum-vejen”. I 2022 fremstillede bryggeriet Ninki-Ichi en sake på gær, der havde opholdt sig en måned på ISS, hvor den havde været i konstant kredsløb.
Man kan læse mere om Asahi Shuzos projekt på bryggeriets hjemmeside.
Stadig mindre champagne i glassene
Champagne og østers er ren umami!
Bordeaux-vin tilsat rom
Mousserende vin bliver en del af appellationen
Han har købt de 18 Bourgogne-skilte
Besøg fra Château Cheval Blanc
En vinkælder til en værdi af 34 mio. kr.
Jumilla ramt af langvarig tørke
Vrede over LVMH køb
Sangria lavet med Petrus!
Champagne kan bryde lydmuren
annonce