annonce

Der er eksempler på, at både Bordeaux-vin og whisky er blevet sendt på rumfart for så bagefter at blive analyseret eller måske solgt som “rum-vin” – til en lidt ekstra høj pris, nu hvor indholdet har været ude at vende i rummet.
Men en flaske “rum-sake” til 100 millioner Yen (cirka 4,6 mio. kr.) lyder lidt rigeligt voldsomt – især i betragtning af, at flasken med saken kun er på 10 cl!
Det er det japanske bryggeri Asahi Shuzo, der ifølge Kyodo News og CNN har offentliggjort “projekt rum-sake”, hvor saken, som den første nogensinde, vil blive fremstillet i rummet, på den internationale rumstation ISS. Ifølge bryggeriet vil vægtløsheden i rummet højst sandsynligt påvirke gæringen.
Sake på rum-gær
I første omgang vil Asahi Shuzo foretage gæringen i omgivelser, der svarer til dem på ISS. Hvis man er 100% tilfreds med resultatet, går man videre med projektet og frigiver den lille flaske med saken i løbet af 2025. Gad vide, om bryggeriet kan få den solgt…
Asahi Shuzo er ikke det første japanske sakebryggeri, der går “rum-vejen”. I 2022 fremstillede bryggeriet Ninki-Ichi en sake på gær, der havde opholdt sig en måned på ISS, hvor den havde været i konstant kredsløb.
Man kan læse mere om Asahi Shuzos projekt på bryggeriets hjemmeside.




annonce