Rødvine, som fremsynede og kreative vinfolk i det italienske Toscana har fremstillet igennem de sidste 30 år. Disse pionerer – ikke mindst Piero Antinori – var irriterede over de gamle Chianti-love, der tvang dem til at bruge andenklasses druesorter og lave blandinger, de ikke kunne lide. De ville lave bedre vine, end de kunne få lov til. Allerede i 40’rne havde Antinoris onkel, Mario Incisa, eksperimenteret lidt med nogle Cabernet-vinstokke, han havde fået fra Château Lafite i Bordeaux. – Han nøjedes med selv at drikke vinen, fortæller Piero Antinori. – Men vi blev enige om at prøve at sælge den, og den tog Italien med storm. Tillige gav den os lejlighed til at eksperimentere med franske træfade.
Vinen blev lanceret i 1968 under navnet Sassicaia, og den er i dag en af Italiens kostbareste vine. Senere kom vine som Antinoris Tignanello og Solaia samt flere andre. Mange af disse supervine falder ikke ind under de eksisterende vinlove for Chianti-området og sælges derfor som bordvine eller IGT-vine, dvs. “almindelige” landvine. Men priserne er nu sjældende ret “almindelige”.
Supertoskanere
« Back to Glossary Index