Brevkasse

Skal man dekantere champagne?

Læs vores svar omkring dekantering af champagne...

annonce

Skal man dekantere champagne?

Ugens gode spørgsmål.

Del artiklen

Malene K. Larsen blev overrasket, da hun for nylig hørte, at man skulle dekantere champagne, før man drikker den. Nu vil hun gerne vide, om det kan være rigtigt?
Nej, man bør ikke pr. automatik dekantere sin champagne, før den serveres. Men det er rigtigt, at nogle sommelierer og champagnekendere dekanterer visse champagner – fx unge årgangs-champagner fra bestemte champagnehuse. Så det er altså lidt af en videnskab.
Ved at hælde champagnen forsigtigt over i en karaffel bliver den let iltet, hvorved vinen får en mere fremtrædende aroma. Det er af samme årsag, man plasker fx en ung og lidt lukket rødvin over i en karaffel.
Ældre årgangs-champagner skal man nok holde sig fra at dekantere – de er allerede oxideret en anelse, og man risikerer bare, at smagen bliver flad.
I vinøse kredse diskuteres det dog ivrigt, om det nu også er rigtigt at dekantere champagne – efter sigende skulle vinen miste 15% af sine bobler – og det er jo ikke så sjovt, hvis man mener, at en del af fornøjelsen ved at drikke champagne er boblerne.

Har du også et spørgsmål?
Send det til: brevkasse@vinavisen.dk

Seneste brevkassesvar