annonce
Hvilken vin til chokoladedesserten?
Ugens gode spørgsmål.
- 9. december 2024
- Se alleBrevkasse
– Kan I fortælle mig, hvilken vin (eller vine), der er et godt match til desserter med mørk chokolade? Spørger Camilla Sørensen.
Der er flere muligheder, men her er vores bud: En rødvin doux naturel fra Frankrig. Altså en sød vin, hvis gæring er stoppet ved tilsætning af spiritus, så ikke al sukkeret er omdannet til alkohol.
Det kan fx være en Rasteau, en Banyuls, en Maury eller en Rivesaltes, der alle har en masse af Grenache-druen i sig. Og netop Grenache har en tilbøjelighed til at blive iltet, så der opstår fine, krydrede aromaer af karamel og nødder, kakao og chokolade.
Hvis desserten er meget sød, er en sherry på druen Pedro Ximenez også sagen eller en ruby eller vintage portvin.
I øvrigt er visse kraftige rødvine med noter af vanilje og chokolade også en god match til mørk chokolade.
Har du også et spørgsmål?
Send det til: brevkasse@vinavisen.dk