Brevkasse

Hvordan laves drinken?

Læs vores svar om en rigtig dejlig og frisk sundowner...

annonce

Hvordan laves drinken?

Ugens gode spørgsmål.

Del artiklen

Tine Mikkelsen fik for et par år siden på en tur til Italien en rigtig dejlig og frisk drink.
– Den var en ideel sundowner – og nu, hvor Solen er begyndt at være mere fremme, kom jeg i tanke om den, skriver hun. – Jeg mener, den hed noget med mimose, men hvad den var lavet af, kan jeg ikke huske. Kan I hjælpe mig?
– Det må være Mimosa med et ”a”, og opskriften er ret enkel: Man blander lige dele champagne – eller lignende mousserende vin – med iskold, friskpresset appelsinsaft. Hæld først saften i et afkølet champagneglas og derefter vinen. Og pynt eventuelt med en strimmel appelsinskal.
Hvis man tilføjer Grand Mariner, får man en Grand Mimosa.
Man mener, at denne enkle cocktail blev opfundet i 1925 på Hotel Ritz i Paris. I England kalder man den ikke Mimosa, men Buck’s Fizz. Efter sigende blev den første gang skænket i 1921 i Buck’s Club i London.

 

Har du også et spørgsmål?
Send det til: brevkasse@vinavisen.dk

Seneste brevkassesvar

Hvad er Pét’nat?

Læs vores svar om den mousserende vin, der er gået fra glemt til trendy...