annonce
– I sidste uge bragte I en artikel (”Slut med alkohol. Eller…”, red.), hvor I skriver, at der ikke er noget videnskabeligt bevis for, at en måned uden alkohol (tør/hvid januar) giver et bedre helbred, skriver Pia Tastesen. – Men hvad med leveren? Den må da have godt af en pause?
Når det gælder leveren, har den britiske læge og vinskribent, Michael Apstein – hvis speciale netop er leveren – gentagne gange slået fast, at der ikke er noget videnskabeligt belæg for, at det skulle have en godgørende virkning.
Leveren indeholder enzymer, som nedbryder alkoholen. Metabolisering kalder man processen, og leveren kan uden problemer metabolisere mindre mængder alkohol, der indtages regelmæssigt – som fx et par glas vin om dagen. Der, hvor det kniber for enzymerne at følge med, er, hvis man normalt ikke drikker, og så en dag tømmer en hel flaske vin.
Man kan læse en glimrende artikel af Apstein om emnet ved at klikke her.
Har du også et spørgsmål?
Send det til: brevkasse@vinavisen.dk