Brevkasse

Hvad forstÃ¥r man ved “det franske paradoks”?

Læs svaret om "paradokset"...

annonce

Hvad forstÃ¥r man ved “det franske paradoks”?

Ugens gode spørgsmål.

Del artiklen

Trine Carstensen vil gerne vide, hvad man forstår ved “det franske paradoks”.
“Det franske paradoks” var det første opsigtsvækkende vidnesbyrd om, at der ikke kun er nydelse i god vin, men også sundhed – dette at franskmænd indtog en masse fede spiser og alligevel ikke fik de sygdomme, der forbindes med denne diæt.
Allerede i 1890 bemærkede en irsk læge, at franskmænd, især i Sydfrankrig, havde færre kræft- og hjertesygdomme, og han mente, at dette hang sammen med kosten, først og fremmest rødvinen.
Siden har talrige undersøgelser vist, at det er rødvinens indhold af blandt andet polyfenoler, der har denne gavnlige indflydelse på helbredet.

Har du også et spørgsmål?
Send det til: brevkasse@vinavisen.dk

Seneste brevkassesvar