annonce
Hvad forstår man ved “det franske paradoks”?
Ugens gode spørgsmål.
- 4. december 2024
- Se alleBrevkasse
Del artiklen
Rødvin spiller en vigtig rolle i "det franske paradoks". Foto: Unsplash/Kelsey Knight.

Trine Carstensen vil gerne vide, hvad man forstår ved “det franske paradoks”.
“Det franske paradoks” var det første opsigtsvækkende vidnesbyrd om, at der ikke kun er nydelse i god vin, men også sundhed – dette at franskmænd indtog en masse fede spiser og alligevel ikke fik de sygdomme, der forbindes med denne diæt.
Allerede i 1890 bemærkede en irsk læge, at franskmænd, især i Sydfrankrig, havde færre kræft- og hjertesygdomme, og han mente, at dette hang sammen med kosten, først og fremmest rødvinen.
Siden har talrige undersøgelser vist, at det er rødvinens indhold af blandt andet polyfenoler, der har denne gavnlige indflydelse på helbredet.
Har du også et spørgsmål?
Send det til: brevkasse@vinavisen.dk
Seneste brevkassesvar
Læs vores svar om den mousserende vin, der er gået fra glemt til trendy...
Læs vores svar om den sent modnende blå drue...