Brevkasse

Hvilke vine til svampe?

Læs vores svar om vinene...

annonce

Hvilke vine til svampe?

Ugens gode spørgsmål.

Del artiklen

Anna Poulsen begyndte for nogle år siden selv at gå på svampejagt, så det bliver til en hel del svamperetter hen over efteråret og vinteren.
Nu kunne hun godt tænke sig at få nogle forslag til, hvilke vine, der egner sig til svampe.
Selv om der er forskelle i smagen af kantareller, karl Johan, trompetsvampe og alle de andre dejlige spiselige svampe, har de også mange fælles træk. De er kødfulde og har en særlig pikant smag, der er fin, men samtidig smager godt igennem i næsten enhver ret.

Blød rødvin og kølig sherry

Denne særlige svampesmag har det altid godt sammen med en rødvin med en blød og rund smag, uden påtrængende frugt, tilpas syre og gerne med lidt fad. En rødvin på Pinot Noir-druen – fx fra Bourgogne, Chile eller New Zealand – er den oplagte ledsager til svamperetter. Andre gode valg er en Rioja-rødvin eller en Barolo, ligesom en moden Bordeaux, hvor fadsmagen er godt integreret, ligeledes vil være fin.
Skal der hvidvin i glassene, så prøv med en fadlagret Chardonnay. Er svamperetten krydret, vil en østrigsk Grüner Veltliner give et fint modspil.
Det er bestemt også værd at skænke sig et glas godt afkølet sherry af den tørre, lyse fino-type til et stykke toast med flødestuvede kantareller.

Har du også et spørgsmål?
Send det til: brevkasse@vinavisen.dk

Seneste brevkassesvar