annonce

En spritny konkurrence, har set dagens lys. Det drejer sig om Master of Port Scandinavia, hvis finale blev afholdt for nylig i København.
Det er instituttet for vin og portvin fra Douro, Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto (IVDP), der står bag konkurrencen, hvis formål er at styrke portvinens position og udbredelse uden for Portugals grænser.
Det er udelukkende sommelierer, der kan melde sig til Master of Port, og til denne første udgave af konkurrencen havde Danmark hele to kandidater med til semifinalen, Heine Egelund og Ketil Sauer. Derudover var der en nordmand, en finne og en islænding. Fem blev til tre i finalen, og sejren gik til Ketil Sauer og Danmark.
Til daglig driver den nykårede Master of Port sit eget vinimportfirma, Sauer Wine, med salg til restauranter og erhvervskunder. Og så har han allerede en hel del erfaring med vinkonkurrencer. I 2022 vandt han blandt andet det danske mesterskab for sommelierer.
Hvordan får man fat i de yngre forbrugere?
Til finalen skulle de tre kandidater dyste i servering af en Vista Alegre 50 års Tawny og en Rozès 1999 Vintage Port over for et fire mand stort dommerpanel, der blandt andet talte den nuværende vinder af VM for sommelierer, Raimonds Tomsons.
Her gjaldt det om at vise sine evner inden for håndtering af portvin og sin viden om Douro-dalens historie og turisme.
Til semifinalen skulle de fem deltagere – ud over både en praktisk og en teoretisk test – skrive et essay om “hvordan man øger interessen for portvin hos de yngre forbrugere”. En oplagt idé, da portvin ligesom sherry og andre traditionelle hedvine har visse problemer med at gøre sig bemærket hos den yngre generation.
Man kan læse mere om konkurrencen ved at klikke her.
Det kunne måske være interessant, hvis IVDP tog den skridtet videre skabte en konkurrence, hvor det gjaldt om at være bedst til at sammensætte portvin med forskellige retter. En sådan konkurrence, Copa Jerez, findes for sherry.
annonce









