Folk og vin

Sara Jansen

Læs om en uddannet vinmager, der har flere jern i ilden, når det gælder den danske vinbranche.

Sara Jansen

Del artiklen

Sara Jansen (f. 1979) er professionel vinmager, uddannet på landbrugsskolen i Blanquefort i Bordeaux.
Med en frankofil far i vinbranchen skulle et sprogkursus i fransk selvfølgelig foregå på universitetet i Bordeaux, men hvad der skulle have været et år med sprog blev til syv år med vin.
Ud over at uddanne sig til vinmager med overbygning i salg og markedsføring af vin og spiritus, arbejdede Sara Jansen også i vinmarkerne på Château de Haux og deltog i vinifikationen af Château Grand-Puy Ducasse årgang 2003.
Efter at have fordybet sig i alle de tekniske aspekter i vinproduktionen fik lysten til at se mere af den franske vinverden hende til at tage et job som eksportsælger for Cru Bourgeois-slottet Château Rollan de By. Men hendes generelle interesse for vin voksede, og selv om Frankrig altid vil have en helt særlig plads i hendes hjerte, fik de stærkt begrænsede muligheder for at arbejde med vine fra andre dele af verden hende til at tage tilbage til Danmark.
Efter et par år som marketingkoordinator hos Taster Wine blev Sara Jansen ansat i marketingafdelingen hos Philipson Wine, hvor hun arbejdede i syv år som presseansvarlig.
I dag fordeler hun sin tid mellem jobbet som Content Manager hos Vivino og i hendes families virksomhed Vin Kompagniet.
I 2018 opnåede hun endvidere det eftertragtede WSET Diploma in Wines & Spirits fra Wine & Spirit Education Trust.
Adresse: Tlf.: 20 80 72 04, e-mail: sara.j@vivino.com/sara@vin-kompagniet.dk.

Personligt om personligheden

Navn:

Sara Jansen

Profission:

Content Manager

Lokation:

Danmark