Peter Esper Larsen (f. 1962) har i en stor del af sit liv boet i udlandet, heraf de otte år i fransktalende lande – hvilket har givet ham gode sprogkundskaber i fransk og kendskab til den franske kultur. Han var i en tidlig alder tiltrukket af vinbranchen. Han startede dog først sin karriere i ølbranchen hos Carlsberg, hvor han under studierne som civiløkonom arbejdede som turistguide i Carlsbergs besøgsafdeling. Dette blev efterfulgt af nogle års udstationering med Carlsberg i USA. Som Peter Esper Larsen udtrykker det, så var han først ansat i ølbranchen, inden han efterfølgende fik børstet tænder med nogle års markedsføring af produkterne Macs og Aquafresh hos Glaxosmithkline. Derefter fik han genopfrisket sine franskkundskaber hos Renault for til sidst i 1996 at ende i vinbranchen med ansættelse som produktchef hos Sopexa, marketing- og konsulentbureau inden for fødevarer, vin og livsstil.
I perioden 1996-2006 har han arbejdet i Sopexa som produktchef for fransk vin og spiritus og har stået for diverse kommunikations-kampagner for de største franske vinregioner – heriblandt Alsace, Côtes du Rhône og Bordeaux.
Siden 2006 har han været ansvarlig for Sopexa Danmark. Firmaet er blevet privatiseret, hvilket har givet mulighed for at repræsentere andre lande end Frankrig – blandt andet Spanien og Italien.
I fritiden dyrker Peter Esper Larsen golf, squash og tennis samt nyder at tage på skiferie med sin kone, Charlotte, og døtrene Juliane og Caroline.
Adresse: Sopexa Danmark, Bispevej 4A, 2400 København NV, tlf.: 33 73 05 03, e-mail: peter-esper.larsen@sopexa.com, www.sopexa.dk.
Personligt om personligheden
Navn:
Peter Esper Larsen
Profission:
Chef for mad og vin
Lokation:
Danmark