Folk og vin

Paul Hobbs

Læs om en mand, der ville have været læge men endte som en af verdens mest anerkendte vinproducenter...

Paul Hobbs

Del artiklen

Paul Hobbs (f. 1953) er en af verdens mest anerkendte vinproducenter og konsulenter.
Han voksede op i Buffalo, New York, sammen med sine 10 søskende, og som stor dreng deltog han i det hårde arbejde i forældrenes plantage, og tænkte, at det i hvert fald ikke var den vej, han ville gå.
Han begyndte at læse til læge ved University of Notre Dame i Indiana, men hans far fik alligevel drejet ham ind på en ”grøn bane”, og efter nogle år tog Paul Hobbs springet til UC Davis i Californien for a studere vindyrkning og ønologi.
Mens han læste, kom han i lære hos Robert Mondavi Winery og arbejdede sig her op til en chefvinmager-stilling med ansvar for vinprojektet Opus One – en vin, som han var med til at hæve til berømmelsens tinder.
Båret af sin stigende anerkendelse begyndte han i slutningen af 1980’erne at fungere som konsulent-vinmager og endte med at have en række førende vinhuse i Californien, Chile og Argentina i sin portefølje. Som konsulent fremstiller han i dag vin på fire kontinenter. Blandt vinhusene er Crocus i Cahors i Frankrig, Alvaredos-Hobbs i Galicien i Spanien og
Yacoubian-Hobbs i Armenien, som han har indgået partnerskaber med.
I 1991 grundlagde han sit eget vinhus, Paul Hobbs Winery, i Californien – der blev efterfulgt af Viña Cobos i Mendoza, Argentina.
Paul Hobbs’ succes som vinmager skyldes ikke mindst hans dybe forståelse af terroiret – af jordbunds- og klimaforhold – hvor end han opholder sig. Det er med udgangspunkt i denne viden, han skaber sine fantastiske vine.
Han er også kendt for at elske udfordringer. Det, som andre vinproducenter mener må være umuligt, kaster han sig med ildhu over.
Privat er han gift med Christina, som han har to døtre med, Sophia og Louisa. Derudover har han en datter, Agustina, fra sit første ægteskab.

 

Kort om personen

Navn:

Paul Hobbs

Profession:

Vinproducent og konsulent

Lokation:

Californien