Amerikansk udtryk for rødvine, fremstillet i Bordeaux-stil. I USA er der en lov, som siger, at der kun må stå fx Cabernet Sauvignon på en vinetiket, hvis der er mindst 75 procent af denne drue i flasken. For cirka tyve år siden var der en del vinbønder, som følte sig hæmmet af denne i øvrigt fornuftige lov. De ville gerne gøre deres Cabernet-vine mere interessante ved at tilføje mere Merlot, Cabernet Franc og andre druer. Men så måtte de altså ikke kalde vinen for Cabernet Sauvignon, og de havde heller ikke lyst til at skrive “Red Table Wine”. Vinbønderne skabte en organisation, de kaldte “Wine Looking for a Name”, og navnet, de blev enige om, var Meritage (af meriter = gøre sig fortjent). Navnet skulle stå for blandet Cabernet Sauvignon, men naturligvis var der straks wineries – hvoraf nogle slet ikke var medlemmer af Meritage Association – der lavede alle mulige andre vine under navnet Meritage, uden at foreningen tog sig sammen til at beskytte navnet. Og nogle af producenterne af de mest berømte Meritage-vine, fx Opus One, ville slet ikke være med i foreningen. The Meritage Association har adressen www.meritagewine.org.
Meritage
« Back to Glossary Index