Gløgg

« Back to Glossary Index

Den svenske (og danske) udgave af Glühwein’en. Lav den fx således af to flasker rødvin: Kom 4 hele kardemomme, 6 hele nelliker og 2 stænger kanel i en gazepose. Bind den til med en bomuldssnor, der er så lang, at den når ud over grydens kant. Kom krydderierne samt 100 g rosiner, 2 spsk sukker, skallen af ½ citron og et par dl af vinen i gryden, og varm det op. Tag gryden fra varmen, og lad det trække i mindst en halv time, gerne et døgn. Fjern posen og citronskallen, og hæld resten af de to flasker vin, 2 dl ukrydret snaps, 1 dl cognac og ½-2 dl portvin i sammen med 125 g skoldede, smuttede, hele eller grofthakkede mandler. Varm gløggen op til kogepunktet – den må ikke koge, så fordamper spiritussen – og servér den rygende varm i krus eller glas med ske i.