Glas findes i utallige størrelser, men i princippet behøver man kun at have én størrelse glas til både hvidvin og rødvin samt måske mindre glas til hedvine etc. Det vigtigste er, at glasset har stilk, så man ikke varmer vinen op med hånden – og at der virkelig kan være noget i glasset, naturligvis. Går man lidt mere op i det, serverer man rødvine i større glas for at give bouqueten en chance for at udvikle og brede sig og dermed bedre markere sig i næsen. Og er man purist, køber man glas fra den østrigske glasfabrikant og vinkender Georg Riedel, der har designet glas til flere forskellige typer vin, ikke kun rød og hvid, men også til Chardonnay, Cabernet, Pinot, Riesling, portvin, Brunello di Montalcino, Chianti osv. Skal man have alle Riedels glas, kan man hurtigt købe sig fattig. Riedels www-adresse er: www.riedelcrystal.com. Et prisbilligere, men glimrende alternativ er glas fra Spiegelau – www.spiegelau.dk.
Glas
« Back to Glossary Index