annonce
Selv om man er gammel, kan man godt forny sig. Det familieejede champagnehus Mandois blev grundlagt i 1735 – og har netop løftet sløret for et spritnyt vinhus.
Vinhuset har været tre år undervejs, og det er opført udelukkende af træ, glas og mineralsk baserede produkter. Og man må sige, at det adskiller sig markant fra de gamle traditionelle rammer, som huser så mange andre champagnehuse.
Mandois ejer en stor økologisk certificeret vinmark på 32 hektar, og Claude Mandois, der står i spidsen for champagnehuset, har valgt, at druerne fra de i alt 12 forskellige vinmarksparceller skal vinificeres separat.
Skræddersyede vintanke
Claude Mandois har nøje undersøgt markens terroir og har fundet frem til, at der er variationer fra parcel til parcel. Derfor bør druerne i de enkelte parceller have forskellige forhold under gæringen for at få det optimale ud af dem. Det kan nu lade sig gøre i de nye specialbyggede tanke og vinfade, der hver især er skræddersyet til en bestemt parcels druer.
Man kan se flere billeder af det nye vineri ved at klikke her.
annonce