Nyheder

Michelin-guiden vil udvide med vinanmeldelser

Måske går vi en fremtid i møde med en Michelin-guide, hvor vine bliver anmeldt efter samme princip som i den berømte restaurant-udgave...

annonce

Michelin-guiden vil udvide med vinanmeldelser

Del artiklen

Michelin-guiden er kendt verden over for sine restaurantanmeldelser og sit stjernesystem, hvor de bedste restauranter kan opnå tre stjerner.
For nylig meddelte guidens direktør, Gwendal Poullennec, ifølge La Revue du Vin de France, at man nu ville udvide med en lignende guide over vine.
Hvornår en sådan guide skal udkomme, om vinene også vil blive tildelt stjerner, og efter hvilke kriterier de skal bedømmes, er der endnu ikke meldt noget ud om.
Vinbedømmelser er ikke noget nyt for ejeren af guiden. I 2019 købte Michelin Wine Advocate – den amerikanske vinguru Robert Parkers vinmagasin.
I år kan guiden fejre sit 125 års jubilæum, og det hele startede i sin tid med et bildæk-firma, grundlagt af brødrene André og Edouard Michelin i en lille fransk by.
Der var dog kun omkring 3000 biler i Frankrig dengang, men brødrene havde store planer for deres dækfirma.

En service til kunderne

Som en service overfor kunderne udgav Michelin en lille rød guidebog med handy informationer til bilisterne. Der var kort, information om hvordan man skiftede dæk, hvor man kunne tanke benzin og tip til udflugter.
Guidebogen var gratis i de første 20 år, lige indtil André Michelin en dag besøgte en forretning, hvor han så sine guidebøger brugt under nogle bordben for at rette op på bordene.
Så efter princippet, at man kun for alvor respekterer det, man betaler for, udgav brødrene i 1920 en spritny og flottere guidebog, der kostede 7 franc.
Som noget helt nyt indeholdt guiden nu også en liste over hoteller og restauranter i Paris. Og kun få år efter hyrede Michelin-guiden sit første hold af restaurant-inspektører, der besøgte restauranterne anonymt, anmeldte dem og gav dem stjerner. I dag omfatter guiden mere end 40.000 etablissementer fordelt over tre kontinenter.
Man kan læse mere om Michelin-guidens historie ved at klikke her.

annonce