Folk og vin

Mads Eklund Hansen

Læs om en mand, der er ansat i et vinfirma, hvor han både arrangerer smagninger, er konsulent for Horeca-sektoren og sender liveudsendelser fra vinens verden.

Mads Eklund Hansen

Del artiklen

Mads Eklund Hansen (f. 1991) voksede op i Gladsaxe nordvest for København, og vidste ikke rigtig, hvilken uddannelse han skulle starte på. Det blev til nogle småjob som opvasker og ufaglært tjener – og netop tjenerfaget forelskede han sig i.
Han endte med at komme i mesterlære som tjener hos Strandmøllekroen i Klampenborg og blev udlært fra Restaurant Viva i 2012.
Dernæst arbejdede han i en række forskellige restauranter, først som tjener og dernæst som overtjener, før turen i 2014 gik til Norge. Her fungerede han som både overtjener og barchef hos Lysebu Hotel uden for Oslo i et lille års tid.
Vel hjemme i Danmark igen havde han job først hos Frederiksminde i Præstø og dernæst hos Kokkedal Slot Copenhagen, hvorefter han fik sin første ansættelse i et vinfirma, H.J. Hansen, hvor han arbejdede som sælger men også var med til at starte vinsalget op i Magasin – og hvor han ud over vin kom til at arbejde rigtig meget med spiritus.
Men restaurant-livet trak i ham, og efter knap to år gik turen tilbage til tjenerfaget.
Tanken om selv at lave vin – ikke på dansk jord men i Canada – trak ligeledes, og Mads Eklund Hansen havde stort set pakket kufferten, da corona pandemien brød løs. Samtidig stod han uden job, da restauranterne som bekendt lukkede ned.
Han besluttede derfor, at han ville sadle helt om og tog den studentereksamen på HF, som han som helt ung startede på men aldrig fik færdiggjort. Det blev dog ikke til den helt store omsadling – Mads Eklund Hansen så nemlig, at Kjær & Sommerfeldt søgte en vinkyndig person, der kunne holde vinsmagninger hos vinfirmaet et par gange om ugen. Han fik jobbet, og har inden for det sidste halvandet år afholdt mellem 150 og 200 smagninger.
I dag er han ansat som konsulent hos vinfirmaet og har travlt i hele tre forskellige afdelinger. Udover smagningerne, er han også konsulent for Horeca-sektoren. Og så er der sidste nye skud på stammen, liveudsendelser fra vinens verden – de første udsendelser er fra Bourgogne, dernæst gælder det Rheingau i Tyskland.
Adresse: Kjær & Sommerfeldt, Gammel Mønt 4, 1117 København K, tlf.: 30 73 50 49, e-mail: meh@kogs.dkwww.kjaersommerfeldt.dk.

Personligt om personligheden

Navn:

Mads Eklund Hansen

Profission:

Vinkonsulent

Lokation:

Danmark