annonce

Vinens verden har i de sidste 70 år haft sin egen uddannelse, der slutter med den meget svært opnåelige titel Master of Wine. Det er skolen The Institute of Masters of Wine i London, der står for de forskellige kursusniveauer og for den endelige eksamen.
I dag findes der på verdensplan 420 Masters of Wine, hvilket vil sige, at der i gennemsnit kun er udklækket 6 nye MW’ere om året. Hvert år søger flere hundrede kandidater ind på skolen.
For snart flere år siden kunne den første dansker føje et Master of Wine til sit cv. Det var Jonas Tofterup, som bor og fremstiller vin i Spanien sammen med sin bror. Og han er stadig den eneste dansker med den fornemme titel.
Nu har Danmark så fået sin første herboende Master of Wine. Det drejer sig om amerikanske Quin Janice Wang, der er lektor og sektionsleder ved Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.
Ifølge en pressemeddelelse fra universitetet begyndte Wang at interessere sig for vin, da hun var omkring 20 år, boede i Seattle og arbejdede som softwareingeniør hos Microsoft.
Quin Janice Wang har altid interesseret sig for sanseoplevelser og især lugtesansen, og ved at deltage i diverse vinkurser kunne hun udleve sin interesse.
Vil bygge bro
Punktum for Master of Wine eksamen er en videnskabelig afhandling, og her faldt hendes valgt på, hvordan mennesker opfatter og beskriver syreindholdet i vin. Afhandlingen kan downloades ved at klikke her.
Wang ønsker med den nye titel i hus at bygge bro mellem vinbranchen og den akademiske forskning i vinsmagning og sanser, som hun bedriver på universitetet.
Som hun udtaler det, så “kan jeg bruge min vinfaglighed til at øge relevansen af akademisk forskning og formidle sensorisk forskning, så vinfolk kan blive endnu bedre til at smage.”
Paradoksalt nok, er Wang allergisk over for alkohol, så det kan ikke blive til så megen vinnydelse undervejs…
Man kan læse mere om den nye Master of Wine ved at klikke her.
annonce









