annonce

Vin på dåse er endnu ikke så udbredt herhjemme som i udlandet, men dåsevinene har dog indtaget nogle danske forretningshylder.
Til gengæld findes der i dag en hel del RTD (ready-to-drink) – softdrinks, alcopops og cocktails – på dåser. Og så er der selvfølgelig også diverse dåseøl.
Uanset, hvad dåserne indeholder, er der et problem med at få dem afkølet, hvis de fx skal direkte med videre på en picnic eller nydes, mens man er på farten.
Nu har det amerikanske firma Delta H Innovations kreeret en selvafkølende dåse med navnet Cool Can. Andre firmaer har tidligere forsøgt det samme, men hver gang er bestræbelserne gået i stå på grund af tekniske vanskeligheder.
Kan også bruges til flasker og bib-vine
Cool Can er let at betjene. Et tryk på en knap i dåsens bund udløser køle-effekten i dens vægge, og i løbet af kun 2 minutter er indholdet kølet ned fra rumtemperatur til cirka 7 grader (nok lige i underkanten til et glas hvidvin…). Billedet af en iskrystal skifter farve fra blå til hvid, når temperaturen er nået.
Dåsen bevarer sin kølige temperatur i 45 minutter, hvilket jo skulle være nok til at få bundet vinen, brygget, juicen eller cocktailen.
Den teknologi, Delta H Innovations har udviklet, kan også implementeres i andre emballager – fx i vinflasker eller bag-in-box.
Firmaet har foretaget en lille undersøgelse undervejs i projektet, hvor det udspurgte 100 universitetsstuderende, om de ville vælge en selvafkølende dåse frem for en normal, hvis indholdet skulle drikkes “on-the-go”. Det ville hele 81% af de adspurgte – naturligvis. Og 73% af dem ville gerne betale mere for en dåse, der sørgede for en kølig drink.
Man kan læse mere om Cool Can ved at klikke her.




annonce