Chanet Deleuran havde en morfar, der var vinkyper, og det var ham, der – allerede da hun var barn – gav hende et indblik i, at vine og livet omkring dem kan være magisk. Han tog vinrester med hjem og lod hende og mormoren smage og vurdere, mens han fortalte anekdoter fra restauranten, hvor han var ansat.
Chanet Deleuran har en fortid som både matros og regnskovsaktør. Og så er hun uddannet journalist med speciale i vin, mad og livsstil. Hun har gennem årene bedømt og anmeldt mere end 1000 vine for magasinerne Smag og Behag, Spis Bedre og Bo Bedre. Hun har også været Head of Content for vinfirmaet WineFamly, har udviklet vintema-events, vinrejser, vinskoler, nyhedsbrevkampagner og SoMe-strategier m.m.
Hendes personlige vinsmag har udviklet sig undervejs. Efter at have været en tur rundt i diverse vintyper, med opstart i de elskelige buttede frugtbamser, er hun gået i den modsatte grøft. Elegante, slanke, sprøde, frugtige koldklima-vine, synes hun er stærkt tiltrækkende. Men som hun siger: – Der er selvfølgelig forskel på at bedømme vine til sit eget private vinlager og så i professionelt øjemed, hvor man skal kunne fange kvaliteten og kunne argumentere fagligt for en flot bedømmelse – uanset personlige præferencer.
Chanet Deleuran kender også til vinfremstilling på nærmeste hold, da hun har boet hos en biodynamisk vin-familie med marker i Vacqueras og Gigondas, hvor hun var med til at høste og vinificere. Det var en øjenåbner på alle måder, og hun er i dag fuld af respekt for biodynamisk tankegang og arbejdsmetoder.
I 2011 blev hun sommelier, og i 2017 tog hun WSET niveau 3, begge dele hos Vinakademiet. Med i bagagen har hun også en eksamen som certificeret sherry-ambassadør fra Jerez.
Sin store viden om vin formidler hun i dag i såvel tekst som tale, da hun også er en ivrig foredragsholder.
Privat har Chanet Deleuran fire voksne børn og bor i København.
Adresse: tlf.: 30 13 32 11, e-mail: Chanet.d@gmail.com.
Personligt om personligheden
Navn:
Chanet Deleuran
Profission:
Vinskribent
Lokation:
Danmark