Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 39, 2001


Vin-aktuelt i uge 39
24. September - 30. september 2001
.
VinAvisen uge 36VinAvisen uge 37VinAvisen uge 38

Ædle vine på børsen
Futures er kontrakter om at levere en eller anden vare på et bestemt tidspunkt til en forud aftalt pris.
Man handler med sådanne kontrakter på alt muligt - korn, flæskesider og nu også vin.
I mandags begyndte Euronext - en sammenslutning af børserne i Paris, Amsterdam og Bruxelles - at sælge futures i vin. Det sker i form af future-kontrakter, Winefex, der hver især omfatter 60 flasker rød bordeaux fra nogle af Frankrigs topslotte, inklusive Château Margaux

Uden drømme og magi
Vinfolket i Bordeaux er ikke spor glade for dette salg i futures. Til den britiske avis The Times siger Hubert de Bouard, der er præsident for vinavlerforeningen i Saint Émilion:
- Vin er ikke noget, man køber for at spekulere. Det er en følelsesmæssig oplevelse næsten lige som kærlighed. Vin er tid til at drømme, tid til at være sammen og tid til venskab. Men det forstår disse investorer ikke. De forstår ikke, at hver vin og hver årgang er forskellig. Folk, der køber vin, bare fordi de kan spekulere i dens værdi, har ikke de samme drømme og føler ikke den samme magi.

Spekulation i uhøstet vin
I Bordeaux er man også oprørte over, at Euronext slår vine fra vidt forskellige slotte og årgange sammen i kun tre forskellige kontrakter i hver sin prisgruppe.
Man peger på, at man allerede har det traditionelle primeur-salg, der er en kontrakt om levering af vin. Euronext's futures er derimod finansielle instrumenter ligesom futures i råolie og korn.
Euronext regner selv med, at kun 10 procent af de vin-futures, der bliver handlet, vil gælde fysisk levering af vin. Kontrakterne vil i øvrigt blive handlet, før druerne er plukket.
Til The Times siger en mægler i Paris: - Jeg vil mene, at der skal sælges mindst 5000 kontrakter om dagen, hvis dette skal blive en succes, og jeg kan slet ikke se, hvordan det skal kunne lade sig gøre. Ideen er interessant, men jeg giver den ikke mere end to-tre måneder.

I denne uge: Vinitalia
Vi minder om, at den store italienske vinmesse, Vinitalia, afholdes i den kommende weekend. Læs nærmere herom i VinAvisens aktivitetskalender.
I forbindelse med messen afholdes en vinauktion torsdag d. 27. ds. Herom skriver vi også i aktivitetskalenderen.

Skruelågene vinder frem
I den fortsatte kamp imod den væmmelige propsmag har 27 wineries fra samtlige New Zealands vinregioner grebet til våben. De er blevet enige om at indføre skruelåg til en række af deres vine.
Ifølge fagbladet Just Drinks drejer det sig først og fremmest om ikke-fadlagrede hvidvine samt rødvine på Pilot Noir og Merlot.
Også i Australien vinder skruelågene frem, især til Riesling-vine.

Det regner og regner og regner
Champagne har oplevet det vådeste år, siden man i 1873 begyndte at føre statistikker over vejret. Og det har betydet, at høsten er vanskelig.
Regnen falder stadig over det meste af distriktet, og ifølge Decanter er en fjerdedel af druerne angrebet af råd.
Faren afbødes dog i nogen grad af, at temperaturen samtidig ligger helt nede på 17 grader.
Og så er der endnu en redningsplanke: Der er usædvanligt mange druer, nogle steder over de tilladte 11 tons druer pr. hektar. Så man kan nøjes med at plukke de druer, der ikke er angrebet af råd.
Nu skal det bare holde op med at regne, regne, regne ...
d..


    61.000 kr. til Børnecancerfonden
    De ser glade ud på billedet herover, og det har de også grund til at være. Kæmpechecken er på hele 61.000 kr., og den blev i torsdags overrakt til Børnecancerfonden som et resultat af VinAvisens auktion over en 15 liter kæmpeflaske med Årets Kunstnervin.
    Auktionen indbragte 28.000 kr., som var budt af direktør og fabrikant Christian Panbo fra Christian Panbo Bjælkehuse i Aabenraa, og hertil lagde Chris-Wine 33.000 kr.
    Til venstre ses kunstneren, Hans Voigt Steffensen. Dernæst direktør Christian Panbo, der i sit lokalområde er kendt for at støtte velgørende formål. I midten direktør Gert Carl fra Chris-Wine. Denæst overlæge Henrik Hertz fra Børnecancerfonden og til højre Chris-Wine's administrerende direktør, Michael Carl.
    d..
    Sådan ser kunstværket ud
    Og så kan vi afsløre, hvordan etiketten til Årets Kunstnervin ser ud. Kunstværket hedder "Tango", og det er som nævnt skabt af kunstneren Hans Voigt Steffensen (f. 1941).
    - Han er først og fremmest maler, skriver Ilse M. Haugaard om ham. - Men han tegner også skitseagtige figurer - mest kvinder - med sin pensel, så de enkle og tilsyneladende stillestående kroppe får de mest berusende bevægelser.
    - Han er vild med kvinder, det mærker man. Han nyder dem, udforsker dem, drømmer om dem, giver dem liv og bevægelse.

    Talrige udstillinger og priser
    Siden debuten i 1965 har Hans Voigt Steffensen vist sine billeder på flere separatudstillinger. Derudover har han deltaget i en mængde gruppeudstillinger, lavet udsmykninger, bl.a. af skoler, kirker, skibe, fabrikker og andre erhvervsvirksomheder. Han har modtaget priser og legater, bl.a. fra Statens Kunstfond og Akademiet, og han er repræsenteret på bl.a. Statens Museum for Kunst, Fyens Stifts Museum, Musée de Arty, Fribourg i Schweiz, Sønderjyllands Kunstmuseum og Kobberstiksamlingen.

    Det koster Årets Kunstnervin
    Årets Kunstnervin er en Château Fongenan, Haut-Médoc, Bordeaux 1998, og Chris-Wine sender den "på gaden" i denne uge.
    En flaske koster 80-85 kr., mens en magnum (150 cl) koster 200-215 kr., og en dobbeltmagnum (300 cl) koster 450-500 kr. Endelig fås en kæmpeflaske (600 cl) til 900-1000 kr.

    Stadig muligt at købe en magnum
    og støtte Børnecancerfonden
    Som nævnt i tidligere numre af VinAvisen har vi overtalt Chris-Wine til at skænke 100 magnumflasker af kunstnervinen. De sælges sammen med et tilsvarende antal signerede plakater med s kunstværk. Pris: 1000 kr. inkl. moms pr. sæt. Indtægten går ubeskåret til Børnecancerfonden.
    Denne mulighed for støtte fortsætter også nu efter auktionens afslutning. Bestilling kan sendes til kunstnervin@vinavisen.dk.
.
.
´+

.
Philippe Blanck
    En vinbonde fra Alsace
    Ugens spændende smagning stod Alsace-bonden Philippe Blanck for. Han var inviteret på besøg hos sin danske importør, Vinslottet i Greve, og skænkede kostelige dråber i glassene.
    Domaine Paul Blanck er et familieforetagende - i dag to brødre og deres sønner - og familien har været i gang i Alsace siden slutningen af 1500-tallet.
    I begyndelsen af 1800-tallet etablerede familien vinbruget i Kienzheim. Her har den 36 hektar vinmarker, hvoraf fem er Grands Crus, der udgør over en tredjedel af produktionen på cirka 220.000 flasker om året.
    Familien betragter sig som kunsthåndværkere. De har ambitioner om at lave perfekte vine, og at det lykkes, fremgik med al ønskelig tydelighed af smagningen.
    Vi smagte ni af Domaine Blancks 33 forskellige vine. En enkelt var en Riesling fra 1988, tretten år gammel, og det var utroligt, hvor godt den havde holdt sig. Især duften.
    Nedenfor bringer vi vore smagekommentarer og (mange) stjerner til de smagte vine.
.
    En opskrift kom i vejen
    I 1997 besluttede den tjekkiske regering at privatisere det statsejede spiritusfirma Jan Becher-Karlovka Becherovka. Det skulle sælges, og man har været langt inde i forhandlinger med den franske koncern Pernod Ricard. Franskmændene ejer allerede 30 procent af firmaet, men nu har den tjekkiske regering bakket ud.
    Man er blevet uenige i forbindelse med Pernod Ricards ønske om, at den tjekkiske regering garanterer, at der ikke bliver fremsat krav fra en tjekke, Zdenek Hoffmann, der hævder, at han har arvet opskriften og rettighederne til firmaets topmærke, urtelikøren Becherovka.
    Ifølge fagbladet Just Drinks er Hoffmann gået i gang med sin egen produktion af likøren i nabolandet Slovakiet.

For meget australsk vin
På en konference i Barossa Valley, Australien, kom det frem, at australierne simpelt hen bliver nødt til at drikke mere vin.
Eksporten kan ikke optage landets overproduktion - med mindre man sænker priserne og eksporterer mere i bulk, og det vil man meget nødigt.
Ifølge Decanter regner australierne med, at overproduktionen i 2008 vil beløbe sig til 150 millioner liter vin om året, så det er vigtigt at oparbejde nye markeder. Blandt andet ser man Kina som en mulighed.

Soaves blakkede ry
Fra og med i år kan vinbønderne i det norditalienske Soave bruge appellationen Soave Superiore DOCG, hvor DOCG står for Denominazione di Origine Controllata e Garantita - den højeste grad i det italienske appellations-system.
Det kræver, at de ikke mere høster 100 hektoliter pr. hektar, men kun 70 hektoliter, og at de øger antallet af vinstokke fra 2500 til 4000 pr. hektar.
Men vil dette kunne rette op på Soave-vinens blakkede ry?
Soave er Italiens største DOC-appellation med 6300 hektar vinmarker, 5000 vinbønder og en årlig produktion på 80 millioner flasker, og med den ret anonyme Garganega-drue, der kan udgøre op til 70 procent af DOC-blandingen, er mange af flaskerne ret uinteressante.

Kooperativerne vil gå den anden vej
Soave får ikke sit ry rettet op med de nye appellations-regler. Det mener den kendte vinmager Robert Anselmi, der helt undgår at skrive Soave på sine etiketter, men nøjes med den bredere appellation Veneto Indicazione Geografica Tipica.
Til Wine Spectator siger han: - For at kunne lave en DOCG-vin må der anderledes radikale ændringer til. Vi må op på mellem 6000 og 6500 vinstokke pr. hektar, og høstudbyttet må skæres yderligere ned end til de 70 hektoliter.
Hvad der især har ophidset de kvalitetsbevidste vinbønder er, at de store kooperativer, der står for 80 procent af al Soave-vin, prøver at ændre reglerne for Soave DOC, så grænsen for høstudbytte sættes op i stedet for ned.
- Det kan ikke nytte, at vi producerer en DOCG-vin, der garanterer en højere kvalitet, hvis ikke vi først ændrer Soaves generelle image, siger Teresita Pieropan til Wine Spectator. Hun er gift med en af distriktets topproducenter, Lonildo Pieropan.
....
.
Links til vinimportører
Se VinAvisens side med links til danske vinimportørers hjemmesider - klik her.
.
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
a..
..


    Erik Skovenborg (f. 1945) er som læge en af vinens bedste advokater. I 2000 udkom hans vægtige bog "Vin og helbred - myter og facts" (forlaget Klim), der på underholdende vis fremlægger bogstaveligt talt alt, hvad der er værd at vide om emnet - og samtidig afliver nogle myter undervejs.
    Erik Skovenborg har siden 1976 været praktiserende læge i Egå. Vinen hører fritiden til. Den er hans store interesse, der på glimrende vis kombineres med hans lægelige baggrund.
    En af hans kolleger har med et glimt i øjet påstået, at hans interesse for vin og helbred nok bare er et forsøg på at forvandle hans last (nydelsen af vin) til en dyd.
    Selv fortæller han, at interessen kom, da han begyndte at undre sig over, hvorfor de fleste skriverier handlede om misbruget af alkohol, mens han i sin praksis mest mødte patienter, der var moderate forbrugere og ikke havde nogen alkoholproblemer.
    Han har holdt talrige foredrag om alkohol og helbred, dels ved kurser for lægekolleger, dels for medlemmer af vinklubber, for Hjerteforeningen og på folkeuniversiteterne i Aalborg, Århus og Odense. Yderligere har han fra 1990 været ekstern lektor ved Institut for Almen Medicin på Århus Universitet.
    Den vinkyndige læge har skrevet mange artikler om vin og helbred og har siden 1992 været medlem af redaktionsgruppen for det engelske tidsskrift "Alcohol in Moderation".
    I 1994 var han medstifter af organisationen SMAB - Scandinavian Medical Alcohol Board - en gruppe læger fra Danmark, Norge og Sverige, der arrangerer møder om alkohol og helbred i Skandinavien. Endvidere deltager han i mange internationale konferencer om emnet alkohol og helbred.
    Han er gift med Dora, der arbejder som sekretær i praksis. De to voksne børn er flyttet til Århus, hvor Anne Katrine (27 år) snart er færdig som cand.mag. i historie og kinesisk, mens Esben (31 år) arbejder som erhvervsforsker med at skrive en ph.d.afhandling om at kombinere musik og datalogi.
    En god bid af fritiden går med at følge med i litteraturen om vin og helbred, men rejser til dejlige vinområder og et slag bridge i ny og næ bliver det dog også til.
    Adresse: Ved Stranden 127, 8250 Egå, tlf.: arbejde: 86 22 18 33, privat: 86 22 16 03, fax: 86 22 16 64, mobil: 21 49 90 41, e-mail: eskov@dadlnet.dk.

Portugals første internationale vinmesse
Nu vil også Portugal afholde en stor internationale vinmesse. Den har fået navnet Expovinis, og den vil første gang finde sted den 20.-21. juni 2002 i Porto. 200 producenter har allerede meldt sig.
.
    .
    Den danske vinbranche
    * Skjold Burne har igen kunnet byde velkommen til en ny vinhandel, denne gang på Bornholm. Det drejer sig om Rådhuskiosken, Snellemark 34 i Rønne (tlf.: 56 95 40 66). Forretningen har tidligere være Skjold Burne-vinhandel,
    så kæden kan hermed byde Maryann og Johnny Mortensen velkommen tilbage i "familien".
    * Anders Høj Christensen, 34 år, er efter en kort periode hos Philipson Wine vendt tilbage som konsulent i Kjær & Sommerfeldts B-to-B (Erhvervsafdelingen).
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Saint-Émilion-slot solgt
Bordeaux-slottet Château Teyssier, der ejes af Jonathan Maltus og hans hustru, har købt naboslottet Château Destieux Berger. Slottene ligger i Saint-Émilion. Købssummen er ikke oplyst.

Sydafrikansk samarbejde
To af Sydafrikas største vinproducenter, KWV og Stellenbosch Vineyards, er gået sammen om at fremstille en serie topvine.
KWV vil lave vinene på kontrakt for Stellenbosch Vineyards af druer, som sidstnævnte firma producerer.
.
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Her kommer ugens spørgsmål - og svar:
.
      Må man lynafkøle vin?
      Der sker ikke spor ved at køle en flaske vin ned ret hurtigt.
      Den bedste måde er at bruge en vinkøler - altså en dekorativ spand. Eller en gulvspand. Stil flasken ned i nogle gode håndfulde isterninger, og stil flasken ned imellem dem. Og fyld så efter med koldt vand, til flasken er dækket.
      Vandet er vigtigt. Det lægger sig jo helt ind til flasken og sørger for at tappe varme fra flasken ud til isterningerne. Vinen vil være fint afkølet efter 20-30 minutter.
      Man kan dog også i en snæver vending lægge en flaske i dybfryseren. Men glem den endelig ikke! Efter et par timer er den kølet ned.
    ..
    .
    Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
    .
Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk.
.
Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Alsace Haegi, Gewurztraminer, Vendange Tardive, Alsace 1997
139 kr., Allan Hedstrøm
Vendange Tardive betyder Sen Høst. Vinen her er altså lavet på senthøstede druer, der har fået lov at hænge og blive lidt rosinagtige. Den har en herlig duft af den parfumerede Gewurztraminer-drue og en lækker sødlig smag. Og så er den faktisk ret rimelig i pris, sammenlignet med, hvad man ellers skal af med for en Vendange Tardive. Link til side om vinen: www.alsace-vin.dk.


Incrocio Manzoni 6.0.13, Valentino Paladin, Veneto IGT, Italien 2000
75 kr., GrandVin
Et mærkeligt navn: "Krydsning Manzoni 6.0.13". Men vinen er lavet på en krydsning af Riesling Renano (altså den "rigtige" Riesling fra egnen omkring Rhinen - Renano) og Pinot Bianco. Krydsningen blev udviklet af professor Manzoni, da han var forstander på den ønologiske skole i Conegliano, og hans krydsning blev skabt i 6. række og fra vinstok nr. 13. Og vinen - ja, den er simpelt hen flot, fed og fyldig med masser af drue og en tilpas frisk syre. Link til producenten: www.paladin.it.


Paiagal, Marchesi di Barolo, Barbera d'Alba, Italien 1999
139,75 kr. (250 kr. for 2 flasker), H.J. Hansen
Flot, flot, flot vin, skabt på Barbera-druer fra en lille mark i Barolo. Den er en frugtbombe af en vin, fuld af nuancer, der kan holde den muskuløse alkohol på 14 procent stangen. Det er en harmonisk vin, der kan drikkes nu, men også gemmes fire-fem år. Link til producenten: www.marchesibarolo.com.


Duc de Foix, Merlot, Penedès, Spanien 1999
42,50 kr., Amka Vinimport
En rødvin med en god struktur - god frugt, let sødme, harmonisk og dejlig. Den rimelige pris gav den femte stjerne. Link til producenten: www.totweb.com.


Sylvaner, Vieilles Vignes, Domaine Paul Blanck, Alsace 1999
85 kr., Vinslottet i Greve
Alsace-druen Sylvaner er ikke den berømteste af distriktets "syv druer". Den kan være lidt rustik. Men i denne flaske er den en stor nydelse. Den har en flot, lidt røget duft, en meget frugtagtig smag og en fin fedme. Under smagningen demonstrerede Philippe Blanck, at det er en hvidvin, der vinder en hel del ved at blive dekanteret. Link til producenten: www.blanck.com.


Pinot Auxerrois, Vieilles Vignes, Domaine Paul Blanck, Alsace 2000
99 kr., Vinslottet i Greve
Kan en vin være sexy? Det blev denne vin kaldt under smagningen. Vel, den er i hvert fald lækker, lækker, med en fin sødme og herlig fedme. Man smager dejlige eksotiske frugter i den, passionsfrugt etc. Link til producenten: www.blanck.com.


Riesling, Sommerberg Grand Cru, Domaine Paul Blanck, Alsace 1995
170 kr., Vinslottet i Greve
Man siger, at den god Riesling dufter lidt af petroleum, og det gør denneher. Den har en spændende duft, meget kompleks, og den lidt fede smag er meget lækker med fornem frugt, der understøttes af en blød sødme med toner af honning. En stor nydelse. Link til producenten: www.blanck.com.


Pinot Noir, Classique, Domaine Paul Blanck, Alsace 1999
99 kr., Vinslottet i Greve
En charmerende rødvin, der er glimrende til mad. Den har en flot dybrød farve, en karakteristisk Pinot-duft og en lækker, afrundet smag med tilpas syre. Link til producenten: www.blanck.com.


Pinot Gris, Furstentum Grand Cru, Domaine Paul Blanck, Alsace 1998
125 kr. for ½ flaske, Vinslottet i Greve
Simpelt hen en fantastisk hvidvin. En sødlig vin, meget lækker, blød, kompleks og et orgie i frugt med en lille dråbe indtagende honningsødme. Link til producenten: www.blanck.com.


Gewurztraminer, Sélection de Grains Nobles, Furstentum Grand Cru, Domaine Paul Blanck, Alsace 1997
125 kr. for ½ flaske, Vinslottet i Greve
Dyr er den, men fantastisk flot. En herlig duft, kompleks og fint parfumeret og med den eftertragtede duft af ædel råddenskab. Dertil en blød og sød smag med fine toner af honning. Dyr, ja, men der laves kun 420 liter på hele 2,7 hektar. Link til producenten: www.blanck.com.


Chasselas, Classique, Domaine Paul Blanck, Alsace 2000
59 kr., Vinslottet i Greve
Druen Chasselas hører ikke til "Alsace's syv store druer", men den har lange rødder i Alsace, hvor den har været dyrket i århundreder. Her optræder den i en frisk hvidvin med tilpas syre og fin fedme, glimrende til fisk, skaldyr og østers og en oplagt vin til receptioner. Link til producenten: www.blanck.com.


Pinot Noir "F", Domaine Paul Blanck, Alsace 1996
179 kr., Vinslottet i Greve
Virkelig god rødvin med harmonisk, fyldig og delikat smag, præget af en rank syre. En specialitet. Link til producenten: www.blanck.com.


Cuvée L.C., La Chablisienne, Chablis, Frankrig 1999
99,95 kr., Philipson Wine
Den store Bourgogne-drue Chardonnay kommer fint til sin ret i denne gode hvidvin. Vinen har en indtagende duft, en dejlig ren frugt, en let fedme og et lille bittert bid i eftersmagen. Link til producenten: www.grandscruschablis.com.


Alamos, Malbec, Mendoza, Argentina 2000
69,95 kr., Philipson Wine
På mange måder en flot vin, der er præget af sine 13 procent alkohol. Den har en let røget duft og en smag lidt efter blommer og vanille. Link til distriktet: www.promza.org.ar.


Viña Alambrada, Crianza, La Mancha, Spanien 1997
49,75 kr., Vinmonopolet
Dette er en vin, som alle vil kunne lide. Den er ret let, virkelig venlig og med god frugt og en fin sødme. Link til producentens side på spansk: www.ctv.es.


Anselmann, St. Laurent, Edesheimer Rosengarten, Pfalz, Tyskland 1999
89 kr., Fionia Vinimport
I gamle dage dyrkede man druen St. Laurent ret udbredt i Alsace. Den sætter dog knopper ret tidligt og er derfor udsat for frost, så i dag har den det bedre i Østrig. Druerne i denne flaske blev imidlertid dyrket oppe i det tyske Pfalz, der er nabo til Alsace på Rhinens højre bred. Og vinen er meget dejlig med fin frugt, medium fylde og en let sødme. En virkelig vellavet rødvin. Link til producenten: zum-wohl-die-pfalz.de.


Château du Donjon, Cuvée Tradition, Minervois, Frankrig 1998
42 kr., Stokholm Vinimport
Her har vi en vellavet dagligvin. Dens duft har mindelser om lakrids, og dens smag og kraftig og frugtagtig. Link til slottet: www.chateau-du-donjon.com.


d'Ahera, Cypern, uden årgang
80 kr., Neergaard Vinimport
En pæn og let rødvin (12 procent) med en vis sødme. Den har også en vis alder, der dog ikke fremgår af etiketten. Link til artikel om Cyperns vin: www.findarticles.com.

Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

Alt for Damerne
Porta, Carménère, Reserve, Maipo Valley, Chile 1999Rødvin79,75 kr.Vinmonopolet
Porta, Cabernet Sauvignon, Reserve Aconcagua Valley, Chile 1999Rødvin79,75 kr.Vinmonopolet
.
Berlingske Tidende
Sélection Jean-Pierre Moueix, Vin de Table, FrankrigRødvin33 kr.Onwine
.
B.T.
Baron de Ley, Reserva, Rioja, Spanien 1997Rødvin118 kr. (2 fl)Bilka
.
ErhvervsBladet
Benziger, Cabernet Sauvignon, Sonoma 1997Rødvin139 kr.Philipson Wine
Ernest & Julio Gallo Estate, Cabernet Sauvignon, Sonoma 1995Rødvin439 kr.Skjold Burne
.
Frederiksborg Amts Avis
Copperridge, Gallo, Zinfandel, Californien Rødvin300 kr. (6 fl)Skjold Burne
Atlas Vineyards, Syrah, MarokkoRødvin37,95 kr.Amka Vinimport
.
Jyllands-Posten
Domaine Réméjeanne, Côtes du Rhône, Frankrig 2000 (Bag in Box)Rødvin249 kr. (5 l)Bichel Vine
Catena, Alamos, Malbec, Argentina 2000Rødvin70 kr.Philipson Wine
.
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.